Rychle, hravě a hlavně s chutí
.webp?ts=)
Jaro je jako nový nádech – všechno kvete, světlo se vrací do oken a my máme chuť tvořit. A co patří k jaru stejně jako sněženky a první pikniky? Vůně pečení! Nikomu se ale nechce vysedávat dlouho u trouby, když je venku tak hezky, tak si pojďme spolu upéct něco rychlého a přitom dobrého!
Pečení na jaře má své kouzlo. Je lehčí, hravější a plné svěžích chutí. Ať už pečete pro rodinu, kamarády nebo prostě jen pro radost – každá buchta, koláč nebo mazance má v sobě kousek jara.
Na stole nesní chybět třeba mazanec, beránek nebo nejrůznější koláče a bábovky – plné tvarohu, jablek, rebarbory nebo máku. Co je doma, to se dá použít.
Pečení není jen práce rukou, ale taky klid pro hlavu. Míchat těsto, poslouchat, jak peče trouba, sledovat, jak se koláč zvedá… to je skoro jako meditace.
Jogurtová bublanina s ovocem
Ingredience:
-
2 vejce
-
1 kelímek bílého jogurtu
-
1/2 kelímku cukru
-
1 kelímek polohrubé mouky
-
1/2 sáčku prášku do pečiva
-
ovoce podle chuti (jahody, borůvky, rebarbora…)
Postup:
-
V míse vyšlehejte vejce s cukrem, přidejte jogurt a promíchejte.
-
Vsypte mouku s práškem do pečiva a dobře promíchejte.
-
Těsto nalijte na vymazaný plech nebo menší formu.
-
Posypejte ovocem a dejte péct na 180 °C asi 25 minut, dokud povrch nezezlátne.
Hotovo. Lehké, vláčné, voňavé. A hlavně – chutná jako jaro! Tak dobrou chuť!