MENU

Jak si vyrobit krémovou zmrzlinu jen ze tří ingrediencí?

Zajímavosti
Jak si vyrobit krémovou zmrzlinu jen ze tří ingrediencí?
Zdroj fotografie: GettyImages/Canva

Domácí zmrzlina má jednu obrovskou výhodu – víte přesně, co do ní dáváte. Žádné éčka, žádné konzervanty a ještě ke všemu máte radost z tvoření. Na většinu z nich přitom nepotřebujete ani zmrzlinovač!

Banánovo-arašídová zdravá zmrzlina

Budete potřebovat:

3 zralé banány (nakrájené a zmražené)

2 lžíce arašídového másla

Špetku skořice (volitelně)

Zmražené banány vložte do výkonného mixéru, přidejte arašídové máslo a případně i špetku skořice. Mixujte, dokud nevznikne hladký krém. Pokud je směs příliš tuhá, můžete přidat lžíci rostlinného mléka. Zmrzlinu ihned podávejte nebo ji přesuňte do nádoby a uložte do mrazáku na později.

Jogurtovo-malinová zmrzlina

Budete potřebovat:

250 g řeckého jogurtu

200 g malin (mohou být i mražené)

2 lžíce medu

1 lžička citronové šťávy

Maliny dejte do mixéru, přidejte jogurt, med a citronovou šťávu a vše rozmixujte do hladka. Výslednou směs nalijte buď do formy, nebo do tvořítek na nanuky. Nechte v mrazáku alespoň čtyři hodiny ztuhnout. Výsledkem je lehká a příjemně nakyslá zmrzlina, ideální na horké letní dny.

Čokoládová zmrzlina s kokosovým mlékem

Budete potřebovat:

1 plechovka kokosového mléka (400 ml)

3 lžíce kvalitního kakaa

3–4 lžíce javorového sirupu nebo datlové pasty

Vanilka nebo vanilkový extrakt

Do misky nalijte kokosové mléko, přidejte kakao, javorový sirup a vanilku. Vše dobře promíchejte metličkou nebo tyčovým mixérem, aby vznikla hladká směs. Nalijte ji do nádoby vhodné do mrazáku a uložte alespoň na šest hodin. Pro hladkou konzistenci směs každé dvě hodiny promíchejte. 

Citrónovo-mátový sorbet

Budete potřebovat:

200 ml vody

100 g cukru

Šťáva ze 3 citronů

Kůra z 1 citronu

Hrst čerstvé máty

V malém hrnci přiveďte vodu s cukrem k varu a za stálého míchání vytvořte cukrový sirup. Nechte ho zcela vychladnout. Do vychlazeného sirupu přidejte citronovou šťávu, nastrouhanou kůru a nasekanou mátu. Směs nalijte do mrazuvzdorné nádoby a vložte do mrazáku. Každou hodinu směs důkladně promíchejte vidličkou, aby se vytvořila typická krystalková textura. Po 4–5 hodinách je sorbet připravený k podávání – ideální jako lehký dezert.

Tak dobrou chuť!

Naše další stanice Rádia Blaník

LIVE
BLANÍK CZ
Hezky česky celý den
I tak to za to stojí
O5 & RADEČEK & ELLY
I tak to za to stojí - O5 & RADEČEK & ELLY
LIVE
BLANÍK Oldies
Nejlepší hudba 60., 70. a 80. let
L.A. Woman
DOORS
L.A. Woman - DOORS
Copyright © 2025 MEDIA MARKETING SERVICES a.s., All Rights Reserved.