MENU

Recept na perníkovou omáčku na kapra od šéfkuchaře Jaroslava Sapíka 

Zajímavosti
Recept na perníkovou omáčku na kapra od šéfkuchaře Jaroslava Sapíka 
Zdroj fotografie: Pixelshot / Canva

Na první pohled může působit nenápadně, ale chutí překvapí. Nejdříve je potřeba klasický zeleninový základ, který se nechá rozvonět na tuku. K němu se přidají povidla a červené víno a vše se chvíli povaří, aby se chutě hezky propojily.

Do omáčky se poté přilije rybí vývar – ideálně ze zbytků ryb nebo z rybí polévky. Právě ten dodá omáčce jemnou rybí chuť. Směs se nechá důkladně rozvařit, aby vznikl plný a výrazný základ.

Perník jako tajná přísada

Následuje sušené ovoce, například švestky. Ovoce se naseká najemno a spolu s nasekanými mandlemi se přidá do omáčky. Nakonec se vše zahustí nastrouhaným perníkem a doladí trochou červeného vína.

Hotová omáčka se posype mandlemi a může se podávat. Skvěle se hodí k rybě, ale výborná je i s obyčejnými vařenými bramborami. Výsledkem je voňavá, výrazná a překvapivě harmonická omáčka, která má slavnostní nádech a potěší každého u stolu.

Autor článku:
Ivanna Balkovska - redaktorka webu
Rádio Blaník je takové rodinné rádio. Hrajeme české písničky, které dělají lidem radost. Na web přinášíme různé zajímavosti i užitečné informace. Právě to má pro mě velký smysl. 

Další stanice Rádia Blaník

LIVE
ČESKÝ BLANÍK
České písničky, které máte rádi
Mexiko
TŘI SESTRY
Mexiko - TŘI SESTRY
Copyright © 2025 MEDIA MARKETING SERVICES a.s., All Rights Reserved.