Začali s cukrovím, dnes sklízí ocenění za chléb
.webp?ts=)
Manželé Nožičkovi z Hradce Králové začínali s obyčejným vánočním cukrovím. Dnes provozují kavárnu a pekárnu NO KAFE, která si získala srdce zákazníků i poroty odborných soutěží.
Název jejich podniku občas mate, ale podle Stanislava Nožičky v tom není žádná složitost:
„‚NO‘ je jako české ‚no‘ a pak ‚kafe‘ – zkrátka NO KAFE. Někteří to chtějí číst jako anglicky, ale my jsme češi, tak to říkáme po našem. A vlastně se to i hodí k našemu příjmení.“
První krůčky s cukrovím
Začalo to úplně nevinně – pečením pro známé. „Na začátku jsme dělali vánoční cukroví. Nejdřív pro známé, pak se to rozšířilo dál a najednou jsme pekli na zakázku. Úspěch nás motivoval jít s tím mezi širší veřejnost, “ říká Stanislav Nožička.
Později přidali i kváskový chléb, a to kvůli okolnostem, které ovlivnily celou zemi. „Dva měsíce po otevření přišel covid. To nás donutilo trochu změnit směr, tak jsme rozšířili sortiment a začali péct chleby.“
Ocenění za poctivou práci
Za svou poctivou práci získali i dvě prestižní ocenění. „Vyhráli jsme v soutěži Regionální potravina s mrkvovým dezertem a levandulovými sušenkami. A pak jsme uspěli i v Potravině roku s tradičním kváskovým chlebem s černými olivami, “ pochlubil se Stanislav.
Co ochutnat jako první?
Výběr z jejich nabídky není jednoduchý, ale přece jen má Stanislav Nožička svůj tip: „Teď jsme nově zařadili americké cookies s náplní. Jsou v nabídce asi dva měsíce a máme na ně skvělé ohlasy. Takže bych asi doporučil právě ty.“
Kde je najdete
Pro ty, kdo si chtějí pochoutky z NO KAFE dopřát i doma, existuje i možnost objednávky přes internet. Třeba tady nebo tady. :)
*
Příště to ve Zlatých českých ručičkách může být i o vás nebo o někom, koho do pořadu doporučíte. Napište Petrovi na sliva@radioblanik.cz nebo stačí vyplnit tento jednoduchý formulář.
*
Všechny díly oblíbeného pořadu Zlaté české ručičky najdete zde.