Itálie po moravsku. Pasta Daniela dobývá české kuchyně
Daniela a Jiří Paulíkovi z Mutěnic našli spojení, které lidé milují — moravské srdce, italská tradice a domácí poctivost.
Daniela se na jižní Moravu přistěhovala z Opavy a kraj ji okamžitě okouzlil.
„Byla jsem úplně okouzlená tady tím krajem. Já jsem to nikdy neviděla, ty vinohrady. Připomínalo mi to úplně Itálii.“
A tak se zrodil nápad — když je tu tolik vinařů, proč nespojit víno s těstovinami?
Výsledek? Domácí těstoviny, které nesou její jméno — Pasta Daniela.
Špagety, fusilli… a meruňkové limitky
Daniela začala vyrábět v roce 2016. Postupně se přidal i manžel Jiří, který kvůli těstovinám opustil kariéru v IT.
„Opustil jsem slibnou kariéru IT a šel jsem do výroby nudlí, “ směje se.
Dnes společně zvládají neuvěřitelný rozsah:
„Děláme nějakých 15 různých tvarů a přibližně stejné množství ochucení. V kombinaci tvar – ochucení je to asi kolem 202 druhů těstovin.“
A oblíbené příchutě?
„Hokkaidó, špenátové, z medvědího česneku, s červenou řepou, houbové… a občas limitky — třeba meruňkové nebo mandlové.“
Malá rodinná výroba s velkou chutí
Výroba stojí na kvalitní surovině — italské semolině. Okrajově zkoušejí i špaldové a bezlepkové varianty.
Všechno dělají sami — ručně, poctivě a s radostí.
Kde sehnat Pasta Daniela
Pro těstoviny můžete vyrazit přímo do Mutěnic nebo objednat online.
„Můžou zákazníci přijít k nám do obchůdku. Pokud to mají dál, tak si můžou objednat přes náš e-shop, “ upřesňuje Daniela.
Na stránkách najdete i seznam partnerských prodejců po celé republice.
Více zde.
*