MENU

Zajímá vás, jak se z ovčí vlny stává ručně pletený svetr? Přijďte se naučit tradiční předení od Michaely.

Zlaté české ručičky
Zajímá vás, jak se z ovčí vlny stává ručně pletený svetr? Přijďte se naučit tradiční předení od Michaely.

V dnešních Zlatých českých ručičkách si Petr Slíva povídal s Michaelou Danielovou z Boršova u Moravské Třebové. Michaela je přadlena a tkadlena, začalo to stádem ovcí a skončilo svetrem.

Míša se věnuje také vlněné a řemeslné osvětě ve školách, pořádá kurzy a různé dílničky.

„Začalo to, když jsme s bývalým partnerem chovali asi 200 ovcí. Chtěla jsem se naučit, jak zpracovávat jejich vlnu, a kamarádka mě uvedla do tajů předení na vřetánku, “ vzpomíná Michaela.

Zpracování ovčí vlny však není jednoduchá záležitost. Michaela popisuje, že nejnáročnější je samotná příprava vlny, která je fyzicky velmi náročná. „Samotné předení a pletení už je spíš taková odměna, “ směje se Michaela.

I když už nemá velkou farmu, stále se stará o 12 oveček, jejichž vlna jí vystačí na vlastní výrobky. A pokud byste se chtěli přiučit tomuto starobylému řemeslu, Michaela pořádá kurzy zpracování vlny i předení. „Kurzy jsou individuální a přizpůsobím je podle toho, co se chce člověk naučit. Kromě předení učím také základy tkaní, “ vysvětluje.

Více najdete zde: https://www.dvorec-kolovrat.cz/

Komerční sdělení

Chcete, aby také vaše podnikání zazářilo? 

Získejte až 79 milionů Kč v reklamním prostoru na Rádiu Blaník a TV Nova a dostaňte se tak k novým zákazníkům. Jak na to?

Program RH 300 Cross nabízí malým a středním podnikatelům unikátní příležitost. Stačí se přihlásit do konce listopadu. Více info ZDE.

Naše další stanice Rádia Blaník

LIVE
Rádio BLANÍK - Morava a Slezsko
Pohodové české rádio
Denisa
MIROSLAV ŽBIRKA
Denisa - MIROSLAV ŽBIRKA
LIVE
BLANÍK CZ
Hezky česky celý den
Vzpomínkám daň splácím
LEŠEK SEMELKA
Vzpomínkám daň splácím - LEŠEK SEMELKA
LIVE
BLANÍK Oldies
Nejlepší hudba 60., 70. a 80. let
Bicycle Race
QUEEN
Bicycle Race - QUEEN
Copyright © 2024 MEDIA MARKETING SERVICES a.s., All Rights Reserved.