Josef Maršálek o sladkých radostech, natáčení i výrobně na dědině
.webp?ts=)
Josef Maršálek je vytížený, ale přesto si ráno udělal čas. Momentálně natáčí oblíbený pořad Peče celá země.
Ranní rituály má jasné.
„Já potřebuji mít kafe nebo dobrý čaj. To mi bohatě stačí, “ prozrazuje.
Na sladké po ránu moc není, ale když už, tak stylově: „Jednou za čas si dám kus chleba s domácíma povidlama. Ale to je fakt jenom výjimečně.“
Sladké jako odměna
Chuť na něco dobrého má Josef většinou po jídle nebo při slavnostních příležitostech.
„Většinou je to taková ta sladká tečka. Po jídle něco malého, tak by se cukr měl i servírovat. A nebo když jsou párty, narozeniny, svatby – protože jakmile je to párty bez dortu, tak je to vlastně jenom meeting.“
Překvapit cukráře? Jde to!
Soutěžící v pořadu Peče celá země prý dokážou překvapit.
„Každý den mě něčím sladkým potěší. To, jak vnímají cukrařinu oni, je krásné.“
Ale překvapení nečeká jen v televizi.
„Na naší vesnici jsme přesně před měsícem otevřeli malou pekařsko-cukrářskou výrobnu. Jmenuje se Upečeno na dědině a máme tam fantastický tým – moje sestra se svými kolegyněmi a kolegy tam dělají opravdu bomby. Fantastické zákusky, koláče… Koblihy s jahodovým krémem a růží – to je vrchol delikatesy.“
Celý rozhovor si můžete poslechnout zde: