Jarní menu ČD: Odlehčená jídla a prosecco v jídelních vozech
.webp)
České dráhy svým cestujícím nabízí novou jarní nabídku v jídelních vozech. Přináší odlehčená jídla, která jsou typická pro toto roční období. Tříchodové menu je k dispozici za 419 korun a jeho součástí jsou například vegetariánské varianty pokrmů a osvěžující nápoje, jako je prosecco.
Nabídka jarního menu přináší několik nových položek, které potěší široké spektrum cestujících. Mezi hlavními chody najdete hovězí vývar, špalek z vepřového ramínka se šťouchanými brambory a na závěr citronový cheesecake. K oblíbeným pokrmům přibývají vegetariánské penne s pestem z grilovaných paprik. Milovníci nápojů si mohou vychutnat prosecco nebo pivní speciály.
Ceny zůstávají stejné, nové možnosti na lístku
Ceny jarního menu jsou na stejné úrovni jako v zimě, takže i nadále zůstávají v nabídce oblíbené pokrmy. Svíčková s knedlíkem, která je stále jedním z nejoblíbenějších jídel, stojí 209 korun. Cestující si mohou objednat i další klasiky, jako je smažený kuřecí řízek s bramborovým salátem nebo penne s pestem. Novinkou je vepřové ramínko s bramborem a zelným salátem s řepou a křenem, které stojí 289 korun. Tato cena odpovídá zimnímu menu, kde byla podobná položka – kančí guláš.
Zajímavý design nového lístku
Kromě změn v nabídce jídel přichází i nová grafická podoba jídelního lístku, kterou navrhla umělkyně Míla Fürstová, známá například spoluprací s kapelou Coldplay. Nový design přidává nabídce svěží a moderní vzhled, který doplňuje atmosféru jarní sezony.