Retro kuchyně
.webp)
Vděčná chuťovka pro ty chvíle, kdy se vám prostě nechce vařit nebo vám zbyl knedlík ještě z nedělního oběda. Knedlík s vajíčkem je prostě jedním z těch receptů, které nikdy tak úplně nezmizí. Jak ale na ten nejlepší?
Začněte tím, že si připravíte knedlík – ideálně podle rodinného receptu. Pokud máte v lednici nějaký starší, postačí i ten, anebo pro něj skočte do supermarketu. Kupovaný knedlík ještě nikdy nikoho nezabil. Alespoň doufám. Po uvaření ho nechte vychladnout a nakrájejte na kostky.
Mezitím si připravte vajíčka – rozšlehejte je, jako na míchačku, a nechte chvíli zhoustnout. Poté k nim přimíchejte nakrájené knedlíky s vejcem, osolte a opepřete podle chuti a případně přidejte trochu másla. Přidat můžete třeba i kousek uzeného masa nebo šunku - ty ale opečte ještě před tím, než přidáte knedlíky. Na závěr můžete přidat nasekanou pažitku, aby to mělo i barvičku.
Rozhodně se nemusíte bát experimentovat. V základu je to tak jednoduché jídlo, že snese hodně. Můžete přidat kukuřici, sýr, sušená rajčata... cokoliv, co vám chutná. Třeba přijdete na novou, skvělou kombinaci, která by vás ani ve snu nenapadla.
A co třeba knedlík s vajíčkem na sladko?