Bublinkové vafle na slano i na sladko. V čem je jejich kouzlo?
„Byl to nápad mého syna, když byl na Slovensku, kde si v jedné restauraci zamiloval bublinkové vafle. Chtěl to přenést sem, protože u nás to nikdo nenabízel, “ vypráví Ilona o svých začátcích.
Kouzlo jejích vaflí spočívá v čerstvosti a kvalitě surovin: „Děláme domácí těsto z mouky, vajec, mléka a másla. Všechno je čerstvě připravené a rovnou podávané. Dlouho jsme ladili recept, protože na slané vafle nebylo nikde nic vhodného.“
Kromě sladkých vaflí s Nutellou, šlehačkou a ovocem, nabízí Ilona také slané varianty s ingrediencemi jako šunka, čedar, parmazán nebo čerstvá zelenina. Největší hit mezi sladkými je prý „nutellová vafle“ a u slaných je to kombinace s parmazánem a schwarzwaldskou šunkou.
Pokud máte chuť na vafle z Iloniny kuchyně, můžete je ochutnat v Benešově, Jiráskově uličce, nebo si je objednat předem. „Na říjen chystáme halloweenské dýňové vafle na sladko i na slano, a na Vánoce plánujeme perníčkové, “ láká Ilona na další zajímavé příchutě.
I dnešní Zlaté české ručičky si můžete zpětně poslechnout zde.
Do našich zlatých českých ručiček se můžete také sami přihlásit, napište Petrovi na sliva@radioblanik.cz nebo použijte tento jednoduchý formulář.