MENU

Chleba s duší. Jak se Barbora a její partner dostali k vlastnímu bistru?

Zlaté české ručičky
Chleba s duší. Jak se Barbora a její partner dostali k vlastnímu bistru?
V dnešních Zlatých českých ručičkách jsme si zase dali něco na zub. Petr Slíva si povídal s Barborou Šmíd, která si na Lipně s přítelem otevřela bistro. Původní plán byl nakupovat výrobky od lokálních dodavatelů, skončilo to tak, že si většinu věcí vyrábějí a pečou sami, včetně domácího chleba.
 
„Zajímavé je, že s pečením neměla žádné předchozí zkušenosti. S partnerem nejsme z oboru, partner je vystudovaný rybář a já kadeřnice," dodává Barbora s úsměvem.
 

Bistro se však nezaměřuje pouze na chléb. „Máme opravdu úplně všechno od toho prvoproduktu, jako je zrovna třeba chleba, na který pak namažeme naše pomazánky, dále děláme dorty do bistra i na zakázku," vysvětluje Barbora.

Kromě chleba nabízejí také různé dezerty a jejich „signature produkt“ jsou holandské vafle. „Jsou známé jako strop vafl a nebo taky jako tofinka. Jsou to karamelové oplatky promazané máslovým karamelem a my je ještě obohacujeme tím, že polovinu té oplatky namažeme belgickou čokoládou." Tyto vafle jsou tak krásné, že si spousta hostů dokonce myslí, že se jdná o dekorace.

Více prozradí Barbora ZDE.
 

I dnešní Zlaté české ručičky si můžete zpětně poslechnout zde.

Do našich zlatých českých ručiček se můžete také sami přihlásit, napište Petrovi na sliva@radioblanik.cz nebo použijte tento jednoduchý formulář.

Další stanice Rádia Blaník

LIVE
ČESKÝ BLANÍK
České písničky, které máte rádi
Už mi, lásko, není dvacet let
JIŘÍ ZMOŽEK
Už mi, lásko, není dvacet let - JIŘÍ ZMOŽEK
Copyright © 2025 MEDIA MARKETING SERVICES a.s., All Rights Reserved.