Šumavské dobroty bez chemie. Goody 77 sází na poctivé maso a malé chovy
.webp?ts=)
Za značkou Goody 77 stojí František Dobrý, který vysvětluje, proč se podnik jmenuje právě tak. „Goody je dobrůtka nebo lahůdka v angličtině a 77 je můj ročník narození, “ uvádí.
Firma sází na maso z malých šumavských chovů. „Podporujeme malé drobné chovatele a zároveň je tam jiné zacházení se zvířaty, “ říká František.
Nabídka plná tradičních chutí
Sortiment se neustále rozšiřuje. „Vyrábíme masové konzervy z vepřového, hovězího i kuřecího masa, děláme lančmít, zabijačkové pochoutky jako jitrnicový a jelítkový prejt, tlačenky, držkovou polévku a různé druhy gulášů, “ popisuje.
Bez zbytečné chemie
V konzervách nenajdete rychlosůl ani jiné konzervanty. „Nemáme tam žádnou chemii, žádná dochucovadla, barviva ani rychlosůl. Jen obyčejnou sůl a koření, “ zdůrazňuje.
Unikát na trhu
Podle Františka je jejich specialitou dělení konzerv podle druhu svaloviny. „Když máte rád libové maso, můžete si koupit konzervu z kotlety, kýty nebo panenky. Pro ty, kteří mají rádi tučnější, máme bůček nebo krkovici. To děláme jako jediná firma v České republice, “ vysvětluje.
Jak se k dobrotám dostat
Zájemci si mohou výrobky objednat z pohodlí domova. „Stačí si sednout k počítači a objednat na našem e-shopu. Rádi vám to doručíme, “ dodává.
*
Příště to ve Zlatých českých ručičkách může být i o vás – nebo o někom, koho do pořadu doporučíte. Napište Petrovi na sliva@radioblanik.cz nebo stačí vyplnit tento jednoduchý formulář.
*
Všechny díly oblíbeného pořadu Zlaté české ručičky najdete tady.