Švýcarská kvalita, valašské suroviny: Marian Halamíček přináší omáčky a hořčice s chutí domova
Určitě se vám už někdy stalo, že jste si ugrilovali nebo upekli kus masa a zjistili, že tomu něco chybí. Přesně to se stalo Marianu Halamíčkovi, se kterým si dnes Petr Slíva povídal ve Zlatých českých ručičkách. Marian žil dlouhou dobu ve Švýcarsku, a právě tam ho napadlo vyrábět kvalitní omáčky a hořčice nejen k masu. Když se vrátil domů na Valašsko, pustil se do toho se švýcarskou kvalitou, ale s místními lokálními surovinami. A vzniklo INGWO.
„Já jsem si dal takhle jednou maso a k tomu masu mi něco chybělo. Řekl bych, že nějaká přidaná hodnota. Nějaká omáčka nebo hořčice.“
A kde to všechno začalo?
„Pracoval jsem 12 let ve Švýcarsku. Chtěl jsem ale vyrábět do budoucna něco svého, s tím, že se pak vrátíme domů a tu výrobu s sebou přesuneme. Byl to pokus omyl a spoustu se toho vyhodilo, než začaly vznikat poživatelné produkty.“
Je nějaký favorit mezi těmi hořčicemi a omáčkami?
„Určitě švestka, která se náramně hodí do toho našeho kraje. Lidi si tu švestkovou hořčici hodně oblíbili. Kdo má rád citrusové plody, tak klementinka, což je druh mandarinky. Hodí se ke grilovaným kuřatům. Z těch dipů – ty ostřejší dipy, tak dip z pečených sušených rajčat třeba. Ale sto lidí, sto chutí. Každý si může vybrat dle libosti.“
Pokud vás výrobky pana Mariana zaujaly, stačí kliknout zde.