MENU

Podzimní truhlíky plné elegance: Rostliny, které zvládnou mráz a ozdobí váš domov

Dobré rady do zahrady
Podzimní truhlíky plné elegance: Rostliny, které zvládnou mráz a ozdobí váš domov
Zdroj fotografie: Canva

Každý chce mít krásné truhlíky po celý rok, tedy i na podzim a v zimě. Pokud nejste milovníky umělých náhražek, můžete si vysadit rostliny, kterým chladno a dokonce ani mráz neublíží. A přitom nadělají spoustu parády.

Určitě by vaší pozornosti neměl uniknout drátovec. Je to rostlina, která má našedlou barvu, v květináči je tedy krásně vidět, připomíná právě drátky – odtud její název. Paradoxem je, že tahle rostlina je letnička a mráz ráda nemá. Jenže! Když ji dáte do truhlíku a projde mrazem, na vzhledu jí to neubere a bude vypadat pořád stejně. Sice uhyne, ale v truhlíku bude pořád vypadat krásně, a na jaře ji jednoduše zlikvidujete. Než začnou mrazy, potřebuje jen malou zálivku, po mrazech se o ni už starat nemusíte. Můžete ji kombinovat s vřesem nebo chryzantémou. Truhlík může zdobit i vřesovec. Vřes a vřesovec jsou dvě odlišné rostliny – obě mají rády kyselejší půdu, a to je spojuje. Stejně jako drátovec, když projdou mrazem, v truhlíku budou pořád vypadat stejně. Než začne mrznout, můžete přidat okrasnou kapustu – jen pozor, ta mrazy opravdu nedá. Ale do mrazů, díky svému zabarvení, truhlíky ozvláštní. Přidejte pár zápichů z dýní nebo jablíček a budete mít truhlíky, které vám budou všichni závidět.

Pro dnešek se loučím, na slyšenou za týden.

Všechny díly pořadu Dobré rady do zahrady si poslechněte zde

Naše další stanice Rádia Blaník

LIVE
Rádio BLANÍK - Morava a Slezsko
Pohodové české rádio
Což takhle dát si špenát
JIŘÍ SCHELINGER
Což takhle dát si špenát - JIŘÍ SCHELINGER
LIVE
BLANÍK CZ
Hezky česky celý den
Hořely, padaly hvězdy
MICHAL ŠINDELÁŘ
Hořely, padaly hvězdy - MICHAL ŠINDELÁŘ
LIVE
BLANÍK Oldies
Nejlepší hudba 60., 70. a 80. let
Podej mi ruku a projdem Václavák
VÁCLAV NECKÁŘ
Podej mi ruku a projdem Václavák - VÁCLAV NECKÁŘ
Copyright © 2024 MEDIA MARKETING SERVICES a.s., All Rights Reserved.