Zdeněk Pohlreich: „Dokážu být šťastný i ve své nasranosti“
.webp?ts=)
Známý šéfkuchař, restauratér a moderátor Zdeněk Pohlreich má za sebou desítky let v gastronomii, ale i dnes si dokáže najít nové cesty, jak se bavit. Kromě kuchařského řemesla ho těší také natáčení podcastu Lepší už to nebude, který podle jeho slov není jen o vaření, ale o životě samotném.
Zdeněk Pohlreich vstává brzy. „Já vstávám někdy okolo pátý, půl šestý, “ říká s úsměvem. „Dvěma kocourům dám žrádlo, vezmu psa ven, vrátím se, udělám mu snídani a pak si udělám kafe. Nakonec si zapnu počítač, abych zjistil, co se děje ve světě.“
Ráno tráví v klidu, často se svou ženou. „Uvaříme si kafe, domluvíme se, co si dáme k snídani, a pak si každý jdeme po svém.“
Jogurt nebo vajíčka, podle nálady
Snídaně má podle Pohlreicha své pevné místo. „Někdy máme jogurtová rána. Konzumujeme kozí jogurt, do kterého dávám vločky nebo sušené ovoce. Jindy zase máme vajíčkovou snídani – míchaná nebo sázená vajíčka, občas omeletu, “ popisuje.
Když chuťové buňky zestárnou
Ani mistr kuchyně se občas nesetká s úspěchem. „Uvařil jsem si buřtguláš, ale nakonec jsem to vylil do kanálu. Zjistil jsem, že mi to vlastně vůbec nechutná, “ směje se. „Někdy mám chuť si uvařit jídla, která jsem dělal před lety, ale pak zjistím, že se mi chuť za tu dobu změnila.“
Celý rozhovor zde: