Tomáš Hinduliak a jeho pálivé omáčky
Tomáš Hinduliak, zakladatel značky Huhu chilli, je živoucím důkazem, že láska k pálivému může vést až k úspěšnému podnikání. Jeho příběh začal v roce 2012, kdy poprvé zkusil vytvořit vlastní pálivou omáčku.
„Dostal jsem od kamaráda papričku 10 Naga, která má 1,3 milionu Scovilleových jednotek. Byla tak pálivá, že nešla ani jíst. Zkusil jsem ji zjemnit zeleninovým základem, “ vzpomíná Hinduliak na své začátky. Svůj první výrobek tehdy nabídl k ochutnání hostům v hospodě pod svým bytem, a když se omáčka zalíbila, přišla první objednávka.
Od té doby se jeho podnikání rozrostlo. „Máme přibližně 40 druhů omáček a pět druhů kimči, “ říká Hinduliak. Na výrobě pracuje se svým týmem, který dnes tvoří tři zaměstnanci a několik brigádníků. Přestože se firma rozrůstá, stále se vyrábí ručně, což je časově náročné, zejména u některých produktů.
„Cibulové kimči je mezi našimi zákazníky bestseller. Je to pomalu karamelizovaná cibule, která se míchá osm hodin ručně, “ popisuje. Dodává, že na míchací stroj si zatím šetří.
Inovace ve spojení chutí jsou pro Huhu chilli typické. „Nedávno jsme spojili naše kimči s utopenci z Divokých farem. Výsledkem je skvělý produkt, ideální třeba na Silvestra, “ sdílí své nadšení.
Pokud byste chtěli některé z těchto produktů vyzkoušet, máte možnost nakoupit na e-shopu, navštívit vánoční trhy v Brně nebo přímo jejich provozovnu na Kaštanové ulici v Brně.