Zdravé dorty bez cukru i lepku: Kateřina Justová vymýšlí dezerty podle intuice
.webp?ts=)
Kateřina Justová ví, že i ruce, které tvoří zdravé dobroty, si občas musí odpočinout. Když jsme ji zastihli, byla zrovna mimo domov.
Její dezerty jsou jiné než ty, na které jsme zvyklí. Nepoužívá klasický cukr, ani mouku. Vyrábí raw veganské dorty, které zůstávají nepečené a plné živin.
„Dělám raw veganské dezerty, což by se dalo popsat, že jsou bez jakýchkoliv živočišných produktů. Bez přidaného cukru – používáme jen datle, čekankový sirup nebo kokosový sirup. Není tam ani lepek, takže si je můžou dát i ti, co jsou na něj alergičtí.“
Podle Kateřiny takový dezert není jen o chuti, ale i o podpoře zdraví.
Karawba: Karamel, kakao a banán
Značku Karawba nepojmenovala náhodně. Vznikla podle prvního dortu, který vytvořila čistě podle sebe, bez receptu.
„Dřív jsem dělala dorty podle receptů. Jednou jsem neměla všechny ingredience, tak jsem si řekla, že zkusím něco z toho, co mám ráda – karamel, čokoládu a banán. Prostě bez receptu, jen podle intuice.“
Výsledek zaujal její přátele natolik, že od té doby tvoří výhradně podle vlastní fantazie. A právě tento dort dostal jméno Karaba – KA jako karamel, RAW jako raw a BA jako banán.
Kde ochutnat?
Zákazníci najdou její dezerty na jejím webu.