MENU

JAKÝMI DRINKY OSLNIT NA GRILOVAČCE

Lifestyle
JAKÝMI DRINKY OSLNIT NA GRILOVAČCE

Léto je v plném proudu a grilovačky jsou jednou z nejoblíbenějších aktivit. Aby byly vaše letní setkání ještě lepší, připravili jsme pro vás šest jednoduchých a přitom neodolatelně lahodných letních drinků. Tyto recepty jsou snadné na přípravu a určitě oslní všechny vaše přátele. A to jak v alko, tak i nealko variantě.


1. Citrusový spritz

Citrusový spritz je osvěžující a lehký drink, který je ideální pro horké letní dny. Kombinace prosecca, Aperolu a čerstvého pomerančového džusu vytváří osvěžující a zároveň mírně hořký nápoj, který si zamilujete. Představte si, jak si užíváte letního slunce, zatímco tento drink držíte v ruce a cítíte jemné bublinky na jazyku.

Ingredience:

  • 60 ml prosecca
  • 30 ml Aperolu
  • 30 ml čerstvého pomerančového džusu
  • Soda
  • Plátek pomeranče na ozdobu

Postup:

  1. Naplňte sklenici ledem.
  2. Přidejte prosecco, Aperol a čerstvý pomerančový džus.
  3. Doplňte sodou a jemně promíchejte.
  4. Ozdobte plátkem pomeranče.

2. Kokosové mojito

Tato tropická varianta mojita vás přenese rovnou na pláž. Kokosové mléko dodává tradičnímu mojitu krémový nádech, který je naprosto neodolatelný. 

Ingredience:

  • 50 ml bílého rumu
  • 30 ml kokosového mléka
  • 2 lžičky cukru
  • 1/2 limetky
  • Lístky máty
  • Soda

Postup:

  1. Vložte lístky máty a cukr do sklenice a pomačkejte.
  2. Přidejte rum, kokosové mléko a šťávu z půlky limetky.
  3. Naplňte sklenici ledem a doplňte sodou.
  4. Ozdobte lístky máty a plátkem limetky.

3. Okurkový gin tonic

Pro milovníky gin tonicu je tu tato osvěžující okurková varianta. Okurka přidává jemný, svěží tón, který perfektně doplňuje chuť ginu.

Ingredience:

  • 50 ml ginu
  • 150 ml tonicu
  • Plátky čerstvé okurky
  • Lístky máty

Postup:

  1. Naplňte sklenici ledem.
  2. Přidejte gin a tonic.
  3. Ozdobte plátky okurky a lístky máty.
  4. Jemně promíchejte.

4. Limoncello spritz

Limoncello Spritz je jasný hit tohoto léta. Tento osvěžující italský drink kombinuje sladkost limoncella s bublinkami prosecca. Je to skvělá volba pro ty, kteří mají rádi něco trochu sladšího a osvěžujícího. Jeho chuť spolu s dobrým jídlem, sluníčkem a milou společností vás přenese rovnou do samotné Itálie. 

Ingredience:

  • 50 ml limoncella
  • 100 ml prosecca
  • Soda
  • Plátek citronu na ozdobu

Postup:

  1. Naplňte sklenici ledem.
  2. Přidejte limoncello a prosecco.
  3. Doplňte sodou a jemně promíchejte.
  4. Ozdobte plátkem citronu.

Pokud z jakéhokoliv důvodu nemůžete nebo nechcete pít alkohol, nezoufejte. Rozhodně se o prožitek z lahodného drinku nemusíte připravit. Připravili jsme si pro vás dva lahodné recepty bez kapky alkoholu.

5. Jahodový basil fizz

Jahodový basil fizz kombinuje sladkost jahod s aromatickou bazalkou. Tento nápoj je nejen chutný, ale také krásně vypadá, což z něj dělá perfektní drink na každou letní oslavu. 

Ingredience:

  • 100 g čerstvých jahod
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • Lístky bazalky
  • Soda

6. Melounová limonáda

Tento drink je skvělý pro milovníky sladších chutí a melounu, který neodmyslitelně patří k létu. Jeho živá růžová barva zaručeně zaujme a jeho osvěžující chuť vás udrží hydratované. 

Ingredience:

  • 200 g melounu (bez pecek)
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • Soda nebo perlivá voda
  • Lístky máty na ozdobu

Postup:

  1. Meloun rozmixujte v mixéru do hladka.
  2. Přidejte med a citronovou šťávu a dobře promíchejte.
  3. Nalijte směs do sklenice s ledem.
  4. Doplňte sodou nebo perlivou vodou.
  5. Ozdobte lístky máty.

Tak na zdraví a do dna!

Naše další stanice Rádia Blaník

LIVE
Rádio BLANÍK - Morava a Slezsko
Pohodové české rádio
All By Myself
CELINE DION
All By Myself - CELINE DION
LIVE
BLANÍK CZ
Hezky česky celý den
Malý dům nad skálou
VĚRA MARTINOVÁ
Malý dům nad skálou - VĚRA MARTINOVÁ
LIVE
BLANÍK Oldies
Nejlepší hudba 60., 70. a 80. let
Don't Lose My Number
PHIL COLLINS
Don't Lose My Number - PHIL COLLINS
Copyright © 2024 MEDIA MARKETING SERVICES a.s., All Rights Reserved.